logo Marie Boe

Personages

Wie zijn de bewoners van Zilvermaaneiland?

Marie

Marie Boe

Dit is Marie, zij is een van de twee hoofdpersonen van de serie Marie Boe. Marie is dapper, maar durft niet altijd voor zichzelf op te komen. Sinds kort is haar lieve oma dood. Daar heeft ze veel verdriet van. Maar Marie draagt een groot geheim bij zich… ze heeft namelijk de mysterieuze koffer van haar oma geérfd! 

Jasper

Jasper Vierhart

Dit is Jasper, hij is de andere hoofdpersonen van de serie Marie Boe. Jasper is de beste vriend van Marie. Hij heeft een jongere broer en woont met zijn ouders op boerderij Vierhart. Daar leven bijzondere dieren, zoals de lachpace’s! Die beesten lachen altijd, zelfs als ze bedreigd worden of bang zijn. En bang is Jasper ook vaak. Als Marie er niet was, zou hij zijn huis niet meer uit durven. Jasper is ook best klungelig. 

Janna Storm

Janna Storm

Janna is de vervelende pestkop uit Maries klas. Ze wil altijd weten waar Marie mee bezig is. Janna’s vader is al een tijdje spoorloos verdwenen. Haar moeder zoekt vertwijfeld naar hem, maar heeft hem tot nu toe nog niet kunnen vinden. Janna denkt dat Maries oma iets met de verdwijning van haar vader heeft te maken. Janna is een jaartje ouder dan Marie en Jasper. Ze is ook al een keer zitten gebleven op school.

Taran de Geestenkoning

Taran – de Geestenkoning

Taran, die ook wel de gevreesde Geestenkoning wordt genoemd, leeft als schim in het Schaduwbos. Alleen tijdens het licht van de volle maan krijgt hij zijn menselijke vorm terug en kan hij uit het bos ontsnappen. Taran wil maar één ding: de krachten van alle Numori afpakken en Zilvermaaneiland verlaten.

Egbert van Maan

Egbert van Maan

Egbert is dol op draken. Hij heeft zijn eigen boekwinkel in een prachtige drakengrot! In de winkel zijn ook een hoop beeldjes van draken te vinden. Maar het grootste geheim vind je onder de boekwinkel. Dat is namelijk een enorm laboratorium! Daar voert Egbert zijn geheime uitvindingen uit. Egbert is een lieve man die meteen voor iedereen klaarstaat.

Rana Doornappel

Rana Doornappel

Rana is helderziende. Dat betekent dat ze in de toekomst kan kijken. Ze ziet wel eens beelden in haar hoofd die haar gevaren laten zien. Of andere dingen. Rana is bijgelovig. In haar huis moet je allerlei dingen doen om geen ongeluk te brengen.

Magnus Mori

Magnus Mori

Magnus is vuurtorenwachter. Hij is daarnaast ook een echte goochelaar en kan uitstekend pianospelen. In zijn vuurtoren vind je dan ook een hoop dingen die hiermee te maken hebben. Vroeger was Magnus vaak op zee te vinden, maar doordat het eiland vervloekt is, kan hij niet meer de zee op.

Nog meer belangrijke informatie

koffer

De koffer van Magda Boe

Op een dag spoelt er een koffer aan in een bootje. Het is de koffer van Magda Boe, de overleden oma van Marie. 

uil

De witte uil

Marie en Jasper zien vaak een witte uil tijdens hun spannende avonturen. De uil lijkt hen in de gaten te houden, maar Marie weet niet waarom. Het is een groot mysterie.

logo_b

© 2022 Billy Bones i.s.m. Michael Reefs