logo Marie Boe

Code 4

Leer alles over het mysterieuze lab van meneer Van Maan en zijn krachtige stroomstrooier.

Onder de boekwinkel van meneer Van Maan is een enorme kelder. Hij is hoog en behoorlijk lang. Hier staat de enorme Zilverkleimachine, de belangrijkste uitvinding van meneer Van Maan. Met deze machine kan meneer Van Maan allerlei voorwerpen van magische krachten voorzien. Daarvoor maakt hij gebruik van zilverkleideeltjes, die in het binnenste van de machine rondzweven. Maar er staan nog veel meer uitvindingen in het lab, verspreid over talloze tafeltjes. Ze zien er nogal vreemd uit en je zou bijna niet kunnen bedenken waar ze voor gebruikt moeten worden. Apparaten met pijpjes, schroeven en tandwielen. Sommigen hebben zelfs propellers of kleine kacheltjes.

Zodra meneer Van Maan een probleem tegenkomt, probeert hij daar meteen een oplossing voor te bedenken. Dan laat hij zijn Zilverkleimachine pruttelen en ratelen. Overdag werkt meneer Van Maan in zijn boekwinkel en na sluitingstijd trekt hij zich terug in zijn laboratorium, waar hij vaak tot diep in de nacht aan zijn uitvindingen werkt.

De Stoomstrooier:

In die late uren heeft meneer Van Maan ook De Stoomstrooier ontwikkeld. De Stoomstrooier was een belangrijk wapen tijdens de eerste grote strijd tegen Taran, maar het was toen nog niet sterk genoeg. Intussen heeft meneer Van Maan veel gesleuteld aan de metalen stok. Daarvoor had hij onderdelen van de stok in de Zilverkleimachine gestopt en versterkt. Nu blazen alle afzonderlijke pijpjes veel meer hete stoom uit en zorgen ze er samen voor dat de vlam bovenop groter en krachtiger brandt.

De stok kan heel makkelijk uitgeklapt worden en is in verschillende lengtes te gebruiken. In zijn hoogste stand, kan hij wel twee meter lang worden. Daarmee bereik je zelfs hooggelegen plekken en kun je ook de grootste vijanden verslaan! En vergis je niet in het uiterlijk. De stok lijkt maar een simpele tak te zijn, maar hij is oersterk en kan absoluut niet breken. In het binnenste van de stok krioelt het van de zilverkleideeltjes. Die zorgen er samen voor dat de vlam kan oplaaien.

logo_b

© 2022 Billy Bones i.s.m. Michael Reefs