logo Marie Boe

Code 2

Lees nog meer over Théklana, Taran en zijn grote liefde Gawa. En ontdek ook hoe Magda haar toverkrachten kreeg.

Théklana was ooit een magisch en kleurrijk dorp in het noorden van het eiland, helemaal aan de andere kant van het grote Schaduwbos. De Numori leefden hier samen in een enorm huis dat tussen twee bergen was gebouwd. Iedere Numori had zijn eigen kamer en dat was duidelijk zichtbaar. De kamers waren aan de buitenkant namelijk allemaal anders. Zo woonde Waranja in een waterbubbel en moest je ver uit de buurt blijven van Furio’s kamer, want die leek wel in brand te staan! De Numori gingen vaak bij elkaar op bezoek. Ze haalden ook best veel grappen bij elkaar uit. Behalve Taran. Die zonderde zich steeds meer af. Hij verliet uiteindelijk zelfs de Numori en bouwde zijn eigen huis aan de rand van Théklana. Het stond half verscholen in een grot die je bijna niet kon bereiken. De ingang lag namelijk in het water en Taran schoof er altijd grote rotsen voor. En hij verliet het huis alleen ‘s avonds, als het donker was geworden op Zilvermaaneiland.

Gawa was een Dansnumori en leefde samen met de andere Numori in het grote huis tussen de bergen. Dansen was het meest belangrijke in haar leven. Ze was bijna de hele dag bezig met het leren van nieuwe danspasjes en danste graag voor de andere Numori. Ze kon er geen genoeg van krijgen. Als de zon onderging, vloog ze in stilte naar het haventje van Théklana, waar ze op het water danste. Dat was haar speciale techniek. Ze kon tijdens haar dans zelfs golven oproepen. Taran zag haar een keer per toeval dansen. Sindsdien was hij op slag verliefd en kwam hij iedere avond een kijkje nemen. Stiekem. Vanachter een rots hield hij Gawa in de gaten. Hij durfde niet dichterbij te komen. Wat genoot hij van de prachtige dans van Gawa. Totdat hij een keer besloot om toch dichterbij te komen. Heel voorzichtig naderde hij Gawa en probeerde contact met haar te maken. Maar Gawa schrok van Taran en vloog er vlug vandoor. Sindsdien kwam ze niet meer naar het haventje. Taran was verdrietig. Ook al bekoelde zijn liefde voor Gawa niet, hij zag en sprak haar niet meer. Dat werd zelfs onmogelijk toen Gawa met de andere Numori naar de wereld in de koffer van Magda Boe vertrok.

Hoe kon Magda die wereld in de oude reiskoffer voor de Numori creëren? Daarvoor maakte ze gebruik van een magische plek in het grote Schaduwbos: het magische moeras. Als je een wens in dit moeras stopt, kan die zelfs uitkomen! Mensen en Numori gooiden er ook Zilverkleideeltjes in, die door het moeras nog sterker werden gemaakt. Magda ontving bij het moeras dankzij de Zilverkleideeltjes, en door haar diepste wens om de Numori te redden, magische krachten. Maar zonder staf kon ze niets met die magische krachten. En dus maakte meneer Van Maan van een tak van een bijzondere boom uit het Schaduwbos een toverstaf. Daarvoor gebruikte hij de Zilverkleimachine. In de machine stopte hij zoveel mogelijk Zilverkleideeltjes uit het moeras. Daardoor werd de staf ongelooflijk krachtig. Ten slotte vertelden de Numori dat Magda deze staf in het moeras moest stoppen. Alleen dan zou ze ermee kunnen toveren. De Numori leerden Magda ook hoe ze de toverstaf moest gebruiken. Magda ontdekte zelf een paar krachtige spreuken. Ze werd er steeds beter in. Uiteindelijk slaagde ze er zelfs in Taran te verslaan en op te sluiten in het Schaduwbos.

logo_b

© 2022 Billy Bones i.s.m. Michael Reefs