logo Marie Boe

Wat gebeurt er met Janna in de vervloekte villa?

Code 4

‘Geen paniek, mensen!’ zei meneer Mori. ‘Dit hoort allemaal bij mijn grote show. Ik heb Marie en Jasper gevraagd om mij te assisteren. Zij zullen straks jullie allemaal verrassen.’

Mevrouw Sterrenkruid overhandigde Janna en haar moeder een handdoek. Ze waren helemaal doorweekt.

‘Bedankt, Everdina,’ zei Janna’s moeder. Daarna fluisterde ze: ‘Wat is er buiten allemaal aan de hand?’

‘Niks om je zorgen over te maken, Sybille. Magnus lost het zo snel mogelijk weer op!’ Mevrouw Sterrenkruid perste er een glimlach uit.

Janna geloofde er niets van dat Marie en Jasper een goocheltruc gingen doen. Ze deden net op de trap weer heel geheimzinnig. Janna besloot meneer Mori straks vragen te gaan stellen.

Niet alleen meneer Mori probeerde de boel te sussen. De sterrenkundige Rana Doornappel hielp hem ook. Janna vond haar altijd al een eigenaardige vrouw. Ze trok zich vaak terug in haar grote glazen appeltjeshuis en praatte bijna met nooit iemand. En als ze wel praatte, dan mompelde ze vaak maar wat. Niemand begreep haar echt. Daarom was het best wel vreemd dat ze meneer Mori nu zo hielp.

‘Het weer beïnvloedt de Zilverklei,’ vertelde mevrouw Doornappel. ‘Door het onweer is er een dichte rook gekomen. Die gaat Magnus gebruiken voor zijn goocheltruc. Het ging alleen even te snel. Marie en Jasper zoeken nu een oplossing. Het komt goed, het kan alleen eventjes duren.’

‘En tot die tijd hebben we hier genoeg hapjes om van te genieten,’ zei mevrouw Sterrenkruid. ‘Laat het feest beginnen!’

Janna had absoluut geen zin om te feesten. Ze moest weten wat Marie en Jasper buiten aan het doen waren.

logo_b

© 2022 Billy Bones i.s.m. Michael Reefs